Ortaklarımız

SSTEK

SSTEK

STEK Savunma Sanayi Teknolojileri AŞ, 2016 yılında T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı'nın %100 iştiraki olarak kurulmuştur. Şirket, ülke savunması için kritik teknolojilerin yerli ve milli olarak geliştirilmesine ve üretilmesine destek vermek amacı ile yeni firmalar kurmakta ya da mevcut firmalara ortaklık sağlamaktadır.

STEK Savunma Sanayi Teknolojileri AŞ, T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından; savunma, havacılık, uzay ve anayurt güvenliği alanların da faaliyet göstermesi amacı ile kurulmuştur.

Bu çerçevede Şirket, mevcut kamu ve özel sektör firmaları ile koordineli çalışılarak, ülkemiz savunma sanayisinin; teknoloji, ürün, hizmet, kabiliyet ve kapasitesinin artırılmasını hedeflemektedir.

aselsan

ASELSAN

ASELSAN 1975’te Türk Silahlı Kuvvetleri'nin haberleşme ihtiyaçlarının milli ve özgün olarak karşılanması amacıyla başladığı faaliyetlerini geliştirerek bugün uluslararası ölçekte bir firma haline gelmiştir. Geliştirdiği ürünlerini dünyanın dört bir yanına ihraç etmekte, yarattığı teknolojik çözümlerle güvenliği ve barışı sağlama adına hizmet vermektedir.

TUSAŞ

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.

Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ), 28 Haziran 1973 tarihinde Türkiye'nin savunma sanayiinde dışa bağımlılığını azaltmak amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde kurulmuştur.

Türk Hava Kuvvetleri'nin savaş uçağı ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak F-16 uçaklarının kullanılması kararı ile birlikte; F-16 uçağının üretimi, uçak üzerindeki sistemlerin entegrasyonu ve uçuş testlerini yaparak Hava Kuvvetlerimize teslim etmek üzere TUSAŞ tarafından 1984 yılında TUSAŞ Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TAI), Türk-ABD ortak yatırım şirketi olarak 25 yıllığına kurulmuştur.

25 yıllık süreç tamamlanmadan, 2005 yılında TAI'nin yabancı hisseleri Türk hissedarlar tarafından satın alınarak şirket yeniden yapılandırılmıştır. Bu kapsamda TAI ve TUSAŞ birleşerek, TUSAŞ – Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. çatısı altında faaliyetlerini genişletmiş, havacılık ve uzay sanayi sistemlerinin geliştirilmesi, modernizasyonu, üretimi, sistem entegrasyonu ve yaşam döngüsü destek süreçlerinde Türkiye'nin teknoloji merkezi konumuna gelmiştir.

HAVELSAN

HAVELSAN

HAVELSAN, milletimizin öz sermayesi ile 1982’de kurulmuş, lider teknoloji firmasıdır.

HAVELSAN, hem yurt içinde hem yurt dışında askeri, kamu ve özel sektör için özgün sistemler geliştiren, günümüzün en son teknolojileri ile akıllı çözümler sunan Türkiye'nin entegratör şirketidir.

HAVELSAN’ın dört ana faaliyet alanı;

  • Komuta Kontrol Savunma Teknolojileri,
  • Eğitim ve Simülasyon Teknolojileri,
  • Ülke ve Siber Güvenlik Çözümleri
  • Yönetim Bilgi Sistemleridir.

HAVELSAN, Hava ve Deniz Kuvvetlerimiz için komuta kontrol ve savunma teknolojileri üretiminin yanı sıra her türlü KARA, DENİZ, HAVA platformu için yerli katkı oranı yüksek simülatörler sağlamaktadır. Seçim sistemleri, tapu kadastro işlemleri ve Ulusal Yargı ağı gibi projeler ile HAVELSAN, ülkemizin en önemli e-devlet dönüşüm firmasıdır.

Aynı zamanda HAVELSAN, tasarladığı ve ürettiği ülke ve siber güvenlik sistemleri ile kesintisiz, güvenli ve güvenilir hizmetin de çözüm ortağıdır.

ROKETSAN

ROKETSAN

Roketsan, Savunma Sanayii İcra Komitesi kararı ile “Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) roket ve füze ihtiyaçlarının karşılanması, ülkemizde roket ve füze tasarımı, geliştirilmesi ve üretimi konularında lider bir kuruma sahip olunması” amacı ile 14 Haziran 1988 tarihinde kurulmuştur.
Uluslararası bir program olan ‘Stinger Avrupa Ortak Üretim Projesi’ kapsamında füzelerin kritik alt sistemlerinden olan kompozit yakıtlı fırlatma ve uçuş motorları ve sevk sistemlerinin yurt içinde üretimi Türkiye tarafından üstlenilmiştir. O dönemde Türkiye’de kompozit katı yakıt teknolojisi olmadığı için Millî Savunma Bakanlığı (MSB), kompozit yakıtlı fırlatma ve uçuş motorlarını üretmek üzere yeni bir şirket kurulmasını uygun bulmuştur.
Roketsan, kuruluş amacını gerçekleştirmeye yönelik doğru stratejiler sayesinde Stinger konsorsiyumu gereklerini zamanında ve tam olarak yerine getirirken, ülkemize kazandırdığı yetişmiş insan gücü sayesinde transfer edilen teknolojileri özümseyerek yeni ürünlere dönüştürmeyi başarmış ve beklentilerin ötesine geçerek roket/füze alanında uzman millî bir sanayi oluşturmuştur. 2017 yılında Dünyanın En İyi 100 Savunma Sanayii Firması sıralamasına 98. sıradan giren Roketsan, 2018 yılında 96., 2019 yılında ise 89. olmuştur.
Denizlerin altından, uzayın derinliklerine 30 yıl içinde ulaşan Roketsan, Şimdiyse daha ileriye odaklanarak sınırları zorlamaktadır.

HAB

Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi

Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Ankara ili, Kahramankazan, Yenimahalle ve Sincan İlçeleri sınırları içerisinde TUSAŞ/TAI yerleşkelerinin yanında 730 hektar büyüklüğünde bir arazi üzerinde, uzay ve havacılık alanlarında yerli sanayiyi desteklemek, yerli ve yabancı firmaları bir araya getirerek sinerji sağlamak, yüksek katma değerli ürünler üretip ihracatı arttırmak amacıyla kurulmuştur.

Gazi Üniversitesi

Gazi Üniversitesi

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatı ile 1926 yılında temelleri atılan Gazi Üniversitesi, “Orta Muallim Mektebi ve Terbiye Enstitüsü” adıyla açılmıştır. İsmi 1929 yılında “Gazi Orta Muallim Mektebi ve Terbiye Enstitüsü” olarak değiştirilmiş, 1976 yılında “Gazi Eğitim Enstitüsü” adını almış, 1982 yılında da “Gazi Üniversitesi” kimliğine kavuşmuştur.

Bugün Gazi Üniversitesinin birçok programı akredite olmuş, disiplinler arası çalışmaları ile dikkati çekmiş, farklı üniversite ve kurum-kuruluşlarla paydaşlık ilişkilerini geliştirerek birçok üniversiteye rehberlik etmiştir. Türkçe programları yanında Tıp, Makine Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği gibi İngilizce programları da bulunan Gazi Üniversitesinin farklı üniversitelerle birlikte lisansüstü eğitim verdiği ASELSAN AKADEMİ, yurtdışındaki üniversitelerle ortak diploma programları gibi işbirlikleri de bulunmaktadır.